Spremni govor

Mineva že več kot desetletje, odkar sem pričela svoje delo v vrtcu.  Delovna pot me je popeljala skozi različne načine pedagoškega dela, različne sisteme in različne uvide, ki sem jih doživela na svoji življenjski in delovni poti.

Moram priznati, da je pot bila in še vedno je, zelo barvita.

Če človek hodi skozi življenje s široko odprtimi očmi in z lastnim interesom, vidi ogromno. Jaz gledam na življenje kot na veliko učilnico.

Lahko vidiš prepreke in lahko vidiš rešitve, lahko vidiš omejitve in hkrati lahko vidiš možnosti. Lahko gremo skozi življenje s strahom in jezo, lahko pa z veseljem in milino.

To slednje se je pri nas v družbi pričelo izgubljati. Življenje je postalo za večino brez smisla, veselja, miline, sočutja, z iskanjem instant sreče in tega na nezavedni ravni učimo tudi svoje otroke.

Takšna sem bila tudi sama.

Bila sem nesrečna, žalostna, jezna nase in cel svet, obupana … Nekega dne sem si priznala, da si takšna nisem všeč.

Pričela se je moja dolga pot iskanja nazaj k sebi.

Nazaj k zadovoljstvu, milini, spoštovanju sebe in drugih. Nazaj k ljubezni do življenja.

Spremenila sem se kot človek. Našla sem svoje življenjsko poslanstvo (delo z otroki in družinami) in se temu popolnoma predala. Brez strahu.

Moje vodilo je, kadar delaš s strastjo, odgovornostjo in ljubeznijo ter predanostjo, ti ne more spodleteti, saj te vodijo iskreni nameni.

Želim si, da bi s svojim delom pripomogla vrniti ljudem ljubezen do sebe, narave in življenja nasploh.

Vem, da se moje delo še zdaleč ni končalo, v resnici sem komaj začela.

Nam vsem želim, da bi imeli veliko razumevanja in potrpljenja do sebe in življenja, saj nam je bilo vdahnjeno z ljubeznijo.

 

Andreja Kristan, pedagoška vodja in snovalka pedagoškega procesa v vrtcu Mali grof.

 

»Dejanski prispevek, ki ga lahko

damo svetu, je naš namen in način,

ter kako ta namen uveljavljamo pri tem,

kar počnemo v življenju.«

R. Swami 

Obvestila

UVODNO OBVESTILO

DRAGI STARŠI

SPOROČANJE ODSOTNOSTI OTROK: Odsotnosti otrok lahko sporočate preko SMS sporočila, na telefon 051/687-007 (pedagoška vodja Andreja Kristan).

Da boste vedno na tekočem, pa spremljajte FB STRAN NAŠEGA VRTCA.

V vrtec naj prihajajo  le zdravi otroci. V primeru slabega počutja in simptomov, značilnih za okužbo s SARS-CoV-2 (najpogostejši simptomi: vročina, kašelj, bolečine v žrelu, nahod, slabo počutje, utrujenost, glavobol, bolečine v mišicah in sklepih, izguba vonja in okusa ter prebavne težave) obvestite izbranega pediatra in ravnate po njegovih navodilih.

Dosledno upoštevajte in se držite naših navodil, saj smo jih postavili v skrbi za dobro počutje vseh otrok in zaposlenih v vrtcu.

Naročanje vrtčevskih oblačil poteka pri vaših vzgojiteljicah. Naročajo se enkrat mesečno.

Poskrbite, da imajo otroci vedno s sabo rezervna oblačila.

Poskrbite tudi, da vsak ponedeljek prinesete s sabo označeno vrečo z oblačili za OBISK SOLNE SOBE. Vsak petek nesete oblačila domov, v ponedeljek prinesete nazaj. Če otrok nima pripravljene svoje vreče z oblačili, ne more v solno sobo, saj moramo vzdrževati ustrezno higieno.

 

V želji po dobrem medsebojnem sodelovanju, kolektiv vrtca Mali grof.

Jedilnik

Kaj dobrega nam bo danes skuhal Mali grof ob pomoči kuharja Matjaža?

Tedenski jedilnik

 

Misel

Ne brigajo me tvoji cilji,

ne brigajo me tvoja pričakovanja.

Jaz bi se rad le igral,

se umazal in imel čas

za brezskrbno otroštvo.

Prosim, dovoli mi ga imeti.

Vizija

Ustvarjamo okolje, v katerem je otroku dan čas, kjer se le-ta ustavi in mu je v njegovem okviru nudeno spodbudno okolje za igro, s pomočjo katere otrok razvija svoje spodobnosti, dozoreva, nabira izkušnje, ki jih potrebuje za svoje uspešno življenje.

Če želimo, da otrok izkoristi svoj potencial, da ga razvija, nadgrajuje, si moramo vzeti čas, da ga spoznamo, vzljubimo njegovo CELOTO in se mu posvetimo na njemu najbolj primeren način.

Za vse to potrebujemo prostor, kjer otroku zagotovimo mir, kjer ima možnost vsako stvar večkrat ponoviti, slišati, videti.

Zasebni vrtec Mali grof d.o.o., Grajska ulica 8a, 3210 Slovenske Konjice

Iskanje

Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev. Se strinjate?